Femtonics Kft.

RÓLUNK
A Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft. fő profilja a speciális kétfoton lézerpásztázó mikroszkópok, valamint azok segédberendezéseinek fejlesztése, gyártása és értékesítése hazai és külföldi piacokon. Innovatív vállalkozásunk az optika és a kvantummechanika határterületein született eredményekre építve olyan, technológiájukban világelső mikroszkóprendszereket tervez és fejleszt, amelyekkel az idegsejtek működése már élő, viselkedő állatokban is vizsgálhatóvá válik. Mintegy 150 főt számláló magyar tulajdonú vállalatunk a világon elsőként fejlesztette piacérett termékké a valós idejű 3D akuszto-optikus, szkenner alapú lézerpásztázó mikroszkópokat, és ezen a területen máig piacvezető. Munkafolyamataink a tervezéstől a gyártásig Magyarországon zajlanak, műszereink alapegységeinek minőségét hazai beszállítóink biztosítják. Mára 45 országban értékesítünk mikroszkópokat és több mint 150 rendszert telepítettünk világszerte.

FEMTO3D ATLAS – AZ ELSŐ A VILÁGPIACON
Cégünk világszínvonalú, nemzetközi piacon (EMEA, Észak-Amerika, APAC régió) is méltán népszerű akuszto-optikus csúcstermékének, a FEMTO3D Atlas mikroszkópnak ultragyors lézerpásztázása lehetővé teszi élő, viselkedő állatmodellben is az idegi ingerületek jelterjedések lekövetését.

FEMTONICS MIKROSZKÓPOK AZ IDEGTUDOMÁNYI KUTATÁSOKBAN
A mikroszkópjainkkal végzett kutatások az élet- és orvostudomány területén tömegeket érintő kóros állapotok megértéséhez és gyógymódjához vihetnek közelebb, mint például a vakság, agyi infarktus, az Alzheimer-, a Parkinson-kór, és idővel lehetővé tehetik a műtőasztal mellett végezhető szövettani vizsgálatokat is. Vállalatunk saját kutatói tevékenységét 2021-től a Magyar Állammal, valamint a NeurofotonIQa Tudásközpont Alapítvánnyal közösen létrehozott BrainVisionCenter Kutatóintézet és Kompetenciaközpontban folytatja tovább. Az intézet legfontosabb küldetése, hogy egyik alapítónkkal, dr. Roska Botonddal, a bázeli IOB igazgatójával együttműködve a látásvesztéssel, vaksággal járó rendellenességek (valamint további gyógyíthatatlan neurodegeneratív betegségek) diagnosztikai módszereinek és terápiás útjainak tárháza bővüljön.

További információ: https://femtonics.eu/