Rólunk

Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Információs Technológiai és Bionikai Kar

A Pázmány ITK legfontosabb célkitűzése az emberközpontú információs technológia oktatása és kutatása, széleskörű, az élettudományok alapjait is felölelő szemlélettel, a folyamatosan megújuló csúcstechnológiák alapján; olyan szakemberek képzése, akik mély és több tudományágat is felölelő elméleti és gyakorlati tudással felvértezve a modern gyakorlati problémák és a tudományos kutatás széles körének alkotó szakemberei lesznek.

A mérnöki és informatikai tudás átadása mellett kiemelt fontosságú a személyes kapcsolat szerepe is, így a hallgatókra fiatal munkatársként tekintünk. A kutatómunkákat szegélyező konzultációk során, a mester-tanítvány viszonyban nemcsak tudósgenerációk felhalmozódott szakértelmét adjuk át, hanem abban is segítjük hallgatóinkat, hogy felfedezzék, kik is ők valójában, és megtapasztalják, hogy milyen eredmények elérésére képesek.

Bionika — a XXI. század tudománya

A bionika az emberek egészségét és életminőségét javító tudomány, ami a természet megoldásait alkalmazza műszaki területen. Bionikus mérnökök fejlesztik a bioprotéziseket, az orvosdiagnosztikai képalkotó eszközöket, de dolgoznak bioinformatikai és gyógyszertechnológiai fejlesztéseken is.
Európában a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán indult az első bionikus képzés, és a Pázmány ITK azóta is meghatározó szereplője a bionikusmérnök-képzésnek. A képzésen végzettek olyan alkotó és értékteremtő munkát végezhetnek, amely széles körű társadalmi haszonnal és elismertséggel jár.

Info-Bionikai Egyesület

Az Info-Bionikai Egyesület (IBE) egyik legfontosabb célja, a bionika mint tudományág és iparág ismertségének növelése, a fiatal szakemberek elhelyezkedésének és tehetségük kibontakoztatásának támogatása, valamint az info-bionikai technológia magyarországi és nemzetközi elterjedésének segítése, kutatást, fejlesztést, innovációt segítő tevékenység végzése.

infobionika-allo-transparent